Xaida´z träffen den 3 juni år 2000
på Dog Security Hundklubb i Arlöv, Malmö

Vår träff började egentligen redan den 2 juni,
då ett puli-gäng från Sölvesborg dök upp framåt kvällen, även vår rastaliga från Slågarp plockade ihop vårt tält och packning och letade oss in till Arlöv.
Vi fick upp våra tält efter mycket om och men,
en del efter lite fler men…………det var rätt hyfsat väder så vi grillade lite och hade samkväm till framåt natten, då började regnet....
vi somnade med pladdret mot tältduken….och kallt var det, men vaknade morgonen därpå med lovande väder och så förblev det, strålande sol och hyfsat varmt.

Så då var det den 3 juni och Xaida'z-träffen var på antågande, klockan två var utsatt tid och det dök upp folk och puli med jämna mellanrum, till sist bara vimlade det av svarta små troll överallt, vilken känsla att se alla dessa Xaida´z-hundar och vår gamla Saida sprang runt och höll rätt på "ungdomarna" och tiggde lite kel här och där.
Vi var över 20 puli, allt från 3 månader till 11 år, Det kom Herkules med familj från Stockholm,
Gahna med sin matte och husse från Halmstad, familjen Svensson med Henke och Freddie (Henke än dock inte Xaida´z hund men pappa till en del Xaida´z-hundar) från Lagan, Sölvesborgsligan och så alla våra puli från Malmötrakten med omnejd.
Vi lät hundarna springa runt och hälsa.

Daniel hade ritat och byggt en agilitybana som han sedan hade uppvisning med sin egen Honye, även gamla Saida ville så gärna in och showa trots sin höga ålder (11 år) och hon klarade det galant med matte pustande och stånkande efter sig. Sedan fick alla som ville prova på.

 

Efter det blev det tipsrunda med puli-frågor naturligtvis och lite andra hundfrågor.

De flesta kunde faktiskt sin puli-historia, det var trevligt att se. Resultaten låg mycket nära varandra, på hedrande första plats utsåg vi Silvia Riex-Divos som vann tack vare sitt svar på utslagsfrågan -vad en puli behöver för att må bra. Hon hade mycket lång och grundlig utläggning om pulins välmående. Även familjen från Stockholm hade "läst" på och "Malles" familj med sonen Daniel som verkligen lärt sig pulihistorian. Alla fick något pris, även barnen hade kämpat på och fick ett litet gosedjur.

Vid prisutdelningen förmedlade vi även att vi införskaffat ett vandringspris till
Årets bästa Xaida´z-hund inom tävling agility, lydnad (bruks) eller vallning som påbörjas detta året den 1 juli, därefter årsvis.
Det kommer även delas ut pris till de tre bästa Xaida´z-hundarna inom utställning.

Xaida´z kennel har utsett bästa Xaida´z-hund både inom utställning och bruks för år 1999 (helt utanför den nyinförskaffandet av vandringspris) som är Sofie Nilsson med sin "Casper" Xaida´z Po-Di Eszes-Efraim.

Lite fika i det grön smakade bra nu, det fanns även tillgång att köpa om man inte hade med sig själv. Vi hade ett litet tält med försäljning av puli-saker och andra hundprylar, spred lite information om kommande utställningar.

Senare på eftermiddagen blev det lydnadsuppvisning, vi har ju ändock en del duktiga puli som vi hoppas går vidare och kanske kämpar om Xaida´z vandringspris.
Jag (Carina) körde lite traditionell lydnad på Tova, Honye, Freddie, Sigge och Casper.

Efter det körde vi specieluppvisning på Sofie och Casper som säkert kommer ut
och tävlar officiellt i år.

 Framåt kvällen körde vi igång grillen och många stannade kvar och vi hade en trevlig kväll.
Ghana med sin matte och husse stannade kvar över natten i ett nyinköpt tält för helgens utflykt.
Söndagmorgon vaknade vi med att det pladdrade på tältduken…………..snacka om tur med vädret!

 

Vi vill tacka alla för en jättefin helg och denna stora uppslutning av "våra" hundar.
Hoppas ni och många fler kommer på nästa Xaida´z-träff.

Ha ett fortsatt bra år.

Roland, Carina, Annica och Daniel och rastaligan
Saida, Axzéss, Giggo, Honye och Zabrella


tillbaka